Avantajele inscripționare metale cu Cermark, Thermark

Category:



 

Avantajele inscripționare metale cu Cermark, Thermark

 


 

Soluțiile de marcare sunt o opțiune economic viabila pentru realizarea unor servicii de marcare de serie mica, sau unicate. Se pot realiza cu utilaje laser de mică putere CO2 de uz general industrial, nu specializate.
Problema inscripționării inoxului, de exemplu, se poate spune se rezolva excelent. În urma testelor s-a relevat faptul că substratul materialului nu se deteriorează, nu se produc fisuri, astfel se poate folosi chiar și în industria aerospațială. Totodată, in urma prelucrării nu apare coroziunea.(la gravarea mecanică poate să apară) Efectul de pigmentare se vede imediat, contrastul obținut este peren. Spotul laserului în milisecunde generează o energie care dizolvă soluția. Similar soluției de email, la ceramică, colorează suprafața.. La unele foi de metal subțiri poate să apară urme de reliefare a inscripției, ce dă un aspect deosebit. Proceul se poate controla prin setări de putere, ppi și viteza de deplasare a fluxului de energie pe conturul grafici sau a textului.
Nu în ultimul rând stabilitatea chimica,  este un factor de alegere a acestui tip de inscripționare la metale, chiar în mediu coroziv agresiv sau in condiții de temperaturi extreme.
Evident nu este nici un impediment de a alege și pentru proiecte de design în metal, chiar inox. Se pretează la contururi filigrane (diametrul spotului 0,12-0,05mm.). Solutia este comercializată în variante diferite de culoari.
 La metale în concluzie, este o opțiune solidă calitativ și economic corectă.
s.c. Gravpho LDP s.r.l
Alte surse de informare:
http://www.jorlink.com/lasersupplies/thermarksupplies/thermark-howitworks.aspx

 

Comments (0)

Trimiteți un comentariu